Gerųjų bakterijų raugai VIVO

NAUJIENA LIETUVOJE !!!

LIEKNĖKIME KARTU !

 

Gerosios bakterijos arba probiotikai yra naudingi mikroorganizmai, gyvenantys žarnyno mikrofloroje. Pagrindinis jų tikslas ir darbas – apsaugoti organizmą nuo išorinių veiksnių ir išlaikyti jį sveiką. Nustatyta, kad virškinamajame trakte egzistuoja daugiau kaip 500 skirtingų bakterijų rūšių, nors normalioje sveiko žmogaus mikrofloroje iš jų dominuoja apie 10–20 rūšių. Įvairūs veiksniai, tokie kaip stresas, ligos ar imuninės sistemos sutrikimai, antibiotikų ar kitų vaistų vartojimas, blogi mitybos įpročiai ir netgi žalingos aplinkos sąlygos, gali sutrikdyti žarnyno mikrofloros pusiausvyrą, o dėl to gali sumažėti naudingų gerųjų bakterijų. Nuo šių mikroorganizmų pusiausvyros žarnyne priklauso darni organizmo veikla.

NORINTIEMS SULIEKNĖTI

VIVO VITALAKT

Sudėtis:




Lactobacillus acidophilus
Leuconostoc lactis
Acetobacter aceti
Saccharomyces unisporus
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. diacetilactis
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Lactobacillus casei


Norint sulieknėti naudokite 0,5 % arba 1%  riebumo pieną!




INSTRUKCIJA KAIP PASIGAMINTI RAUGINTO PIENO PRODUKTUS

1. Visi indai kontaktuojantys su pienu turi būti švarūs. Prieš naudojimą patartina apiplikyti juos verdančiu vandeniu.
2. Pasterizuotą pieną pašildome iki +37, +40 laipsnių temperatūros. Naminį pieną, reikia užvirinti ir atšaldyti iki +37.. +40 laipsnių temperatūros. Neperkaitinkite pieno !
4. Išberkite iš flakonėlio raugą į pieną ir viską gerai išmaišykite ir perpilkite į jogurtinę ar paruoštą indą (termosą, butelį ar puodą).
5. Įjunkite jogurtinę ir nustatykite  +37, +40 laipsnių temperatūrą. Naudojant indą, padėkite jį šiltai ant gyvatuko ar radiatoriaus 6-10 val..Indą su paruoštu raugu taip pat galima apvynioti folija, apsukti rankšluosčiu ir ant viršaus uždėti šiltą puslę.
6. Pagamintą produktą laikykite šaldytuve ne ilgiau 3 dienų.
7. Pasilikus pagaminto gėrimo apie 100 ml. jį užpilamė pašildytu pienu ir vėl padedame 6-10 val. šiltai. Raugą galima gaminti 3-4 kartus.


ORIENTACINIS LAIKAS RAUGINIMUI:
VIVO JOGURTAS, BIFIVIT, SIMBILAKT – 6-8 val.; ACIDOLAKT – 8-10 val., STREPTOSAN, KEFYRAS – 6-9 val., VITALAKT – 7-9 val.


Dėmesio! Rekomendacijos:
1. Sumaišius raugą su pienu, būtina bent 3-4 valandas jį laikyti šiltai apie 40ᵒC temperatūroje;
2. Jeigu po 10-ies valandų gėrimas dar nesurūgo – vadinasi rūgimui truko šilumos, palaikykite dar 3-4 val. bei pakelkite šilumos temperatūra.
3. Gėrimas pasigamino ir išsisluoksniavo? Taip būna naudojant tam tikras rūšis raugo tokias kaip: VIVO Streptosan, VIVO Acidolakt, VIVO Simbilakt. Jeigu išrūgų nėra daug, tiesiog supurtykite butelį ir galite mėgautis gėrimu. Jeigu išrūgų daug, tuomet gamybos procesas buvo neteisingas;
4. Jei raugą VIVO Vitalakt naudojate norėdami atsikratyti nereikalingo svorio – gaminkite gėrimą iš lieso pieno (1%);

Užsakyti čia ….